Linkin Park feat. Kiiara – Heavy

Trupa Linkin Park revine în forță cu un nou single – #HeavyLP feat. Kiiara, primul promovat de pe cel de-al șaptelea album de studio al băieților – One More Light, ce urmează să fie lansat în 19 mai. 

linkin-park-press-photo--credit-james-minchin-extralarge_1489024628387

Credit foto: James Minchin

La doi ani și sapte luni de la lansarea celui mai recent videoclip Linkin Park – Final Masquerade, trupa publică videoclipul oficial pentru piesa Heavy feat. Kiiara.

Lansată pe 16 februarie cu un lyric video, piesa Heavy vorbește despre bătălia interioară pe care o ducem cu noi înșine, atunci când încercăm să renunțăm la un viciu, la o persoană sau la o situație despre care suntem conștienți că ne face rău, dar de care nu ne putem detașa ușor.

Heavy Video_Making of_Chester Bennington_Kiiara

Videoclipul piesei a fost filmat în Los Angeles, în regia lui Tim Mattia. Cu Chester Bennington și Kiiara în rolurile principale, scenariul vine să întărească mesajul melodiei. Ambii se luptă cu propriile slăbiciuni și cu decizia de a merge sau nu la o clinică de recuperare. În timp ce solistul trupei devine din ce în ce mai agresiv, Kiiara se interiorizează, urmând ca ea să fie singura persoană din grup care îi va fi alături.  

Battle-urile Chester vs. Chester și Kiiara vs. Kiiara nu ar fi fost posibile fără alți doi actori pe post de dubluri. Rory Ross (Chester) și Emily Rainey (Kiiara) s-au descurcat excepțional. Rory a declarat pentru Linkin Park Romania că a cam răgușit încercând să imite scenele cu urletele lui Chester și că atât el, cât și Chester s-au ales cu câteva vânătăi de la filmări, dar nimic care să îi pună în pericol. Pentru pregătirea rolului, Rory i-a urmărit gesturile și felul de a se mișca ale solistului Linkin Park. 

Mike Shinoda, Chester Bennington și Brad Delson au lucrat la producția piesei alături de Justin Tranter și Julia Michaels, doi compozitori celebrii pentru hiturile interpretate de Fall Out Boy, Gwen Stefani, Years & Years sau Maroon 5. Heavy este disponibilă pentru ascultare și download pe toate platformele digitale, iar albumul One More Light poate fi comandat în avans, aici: http://lprk.co/LPOML.

#HeavyLP Campaign

România se numără printre țările în care campania foto #HeavyLP a ajuns, prin intermediul Ambasadoarei Linkin Park la București, Diana Ciobotea. Adică subsemnata, da. 🙂 Profit de ocazie și vă anunț că băieții din trupă m-au ales să îi reprezint în mod direct în România, așa că vă invit să ne conectăm aici: 

Fac abstracție de poziția de ambasador acum și vă spun că îmi place foarte mult noul sound al trupei. Îmi era dor să ascult Linkin Park la radio și TV și nu sunt deloc surprinsă de abordarea muzicală actuală. De mai bine de 20 de ani, trupa se reinventează odată cu lansarea fiecărui album, păstrând crezul în jurul căruia s-a și constituit, adică „teoria hibridului/hybrid theory”. Muzica evoluează, la fel și trupele. Dacă rămâneau la soundul primelor două albume, trupa n-ar mai fi existat astăzi pentru că monotonia duce la plafonare. La fel cum nici eu și nici tu nu mai gândim sau nu ne mai raportăm la anumite experiențe și trăiri interioare ca în anii 2000 – 2003, atunci când Linkin Park au lansat albumele Hybrid Theory și Meteora. Generațiile se schimbă și ele, așa că vă invit să vizionați clipul cu reacțiile adolescenților la evoluția muzicală a trupei. 

În concluzie, colaborarea cu Kiara Saulters, și ea o reprezentantă a noii generații, în vârstă de doar 21 de ani, mi se pare o alegere inspirată datorată talentului ei și perspectivelor foarte promițătoare pentru viitor pe care le are după un debut remarcabil cu single-ul Gold. Așadar, abia aștept să ascult întreg albumul #OneMoreLight și să fredonez cele 10 piese conținute de acesta: 

01. Nobody Can Save Me
02. Good Goodbye
03. Talking to Myself
04. Battle Symphony
05. Invisible
06. Heavy
07. Sorry for Now
08. Halfway Right
09. One More Light
10. Sharp Edges

Music Pass TIP: Astăzi este ziua DJ-ului trupei, Mr. Hahn, căruia îi urăm la mulți ani inspirați! Și avem vești despre a doua piesă promovată de Linkin Park de pe albumul One More Light, care este pe cale să fie lansată. Se numește Battle Symphony și îi puteți afla deja versurile de aici: https://genius.com/Linkin-park-battle-symphony-lyrics

ONE MORE LIGHT_ALBUM_COVER

ALBUM ARTWORK – LINKIN PARK – ONE MORE LIGHT by Frank Maddocks

Acum vă las cu un live session de excepție, transmis de trupă în direct pe pagina de Facebook Linkin Park, chiar în ziua lansării piesei, reprezentând totodată, premiera live a single-ului Heavy.  

 

Articol redactat de Diana Ciobotea