Romanian Music Awards 2013 (Analiza de single-uri + Poze)

S-a mai încheiat o ediție de Romanian Music Awards. A XI-a din istoria premiilor. A cincea din viața mea și a treia din viața blogului MUSIC PASS.

Romanian Music Awards 2013 a însemnat a doua ediție în care capitala muzicii românești s-a mutat la Brașov, prima fiind cea din 2011.

După ceremonia Covorului Roșu, în care artiștii și-au făcut apariția însoțiți de managerii, dansatorii sau iubitele ori copiii lor, a urmat show-ul. O galerie foto cu sosirea vedetelor pe Covorul Roșu puteți vedea mai jos.

(21 of 49)

S-a scris mult despre Romanian Music Awards în ultima săptămână, s-a spus totul despre show. Pentru că MUSIC PASS vă dă acces în culisele industriei muzicale, vă propun o altă abordare a ceea ce înseamnă RMA. 

Romanian Music Awards, precum și alte premii muzicale, reprezintă un bun prilej și cadrul ideal pentru artiști de a-și lansa noile single-uri. Fanii sunt acolo, colegii de breaslă sunt acolo, presa este și ea acolo și nu în ultimul rând, oamenii de radio sunt acolo. O piesă intrată și difuzată des pe radio reprezintă un succes fiindcă aduce concerte și practic, ajunge for free în casele oamenilor, fiind un important instrument de promovare.

La RMA 2013 am avut parte de 8 lansări de single-uri nedifuzate anterior:

ACTIV – Play

ACTIV – Play reprezintă single-ul de revenire a unuia dintre primele proiecte dance românești. Înființată în 1999, trupa ACTIV ne-a cucerit de-a lungul timpului cu hituri precum „Doar cu tine”, „Lucruri simple”, „Superstar”, „Reasons”. Să nu uităm de imnurile Liberty Parade semnate de Oana, Avi și Rudi, care au făcut zeci de mii de inimi să bată mai tare pe plaja dintre Venus și Saturn, ani la rândul.

Play” nu beneficiază încă de un videoclip oficial, însă piesa urcată pe canalul de Youtube al trupei, a strâns peste 20.000 de vizualizări, în 12 zile. Nu e mult, însă având în vedere absența trupei din online și din peisajul muzical al ultimilor ani, acest lucru este explicabil. Lansarea piesei „Play” pe scena RMA este doar primul pas din procesul de revenire. Sunt convinsă că cei de la Activ, inovatori ca întotdeauna, vor veni cu o campanie de marketing care îi va ajuta să recupereze cei cinci ani de pauză. Unde mai pui că piesa e grozavă? 😉 #fanactiv

Fly Project – Toca Toca

Băieții de la Fly Project sunt una dintre acele trupe care scot hituri pe bandă. La RMA 2013 și-au testat noul single „Toca Toca” și pentru că a fost bine primit de locuitorii de la poalele Tâmpei, la patru zile după RMA au lansat un lyric video, care a strâns 340.000 de ascultări în doar o săptămână.

Bitză feat. Planet H – Eroare Matematică

Seara de 14 septembrie a fost una plină pentru Planet H, care a lansat două feat-uri. Unul dintre ele este o „Eroare Matematică”, pe care încearcă să o descifreze alături de Bitză. Cu sau fără succes, vom vedea în funcție de ce se va întâmpla cu piesa și cu clipul care, conform unei postări făcute de Bitză pe pagina sa oficială de Facebook, ar trebui să fie lansat în cel mai scurt timp.

Delia, Gojira & Planet H – În culori

Cea de-a doua lansare Planet H este alături de Gojira și Delia Matache. „În culori” a strâns puțin peste 50.000 de ascultări în 11 zile. Rămâne de văzut ce evoluție va avea piesa, având în vedere că reprezintă o schimbare de stil față de single-urile cu care ne-a obișnuit Delia.

C.R.B.L. feat. Raku & Adda – Ușor, Ușor

„Ușor, Ușor” C.R.B.L. revine cu un nou single, după megahit-urile „Petre” și „K-Boom”. Are beaturi faine, are vibe, are flow à la C.R.B.L. + Raku și nici vocea feminină nu lipsește. Vom vedea ce se întâmplă cu piesa și dacă va beneficia de un clip. Până atunci însă, urmărim înregistrarea oficială de la RMA, care a strâns aproape 15.000 de play-uri în 11 zile.

Giulia – My Life

Se riscă cu engleza și rupe trendul pieselor în română. Giulia are un nou single produs de gașca veselă de la HaHaHa Production. „My Life” a fost una dintre puținele piese în limba engleză, care au răsunat în Piața Sfatului din Brașov. Cu 111.000 de vizualizări pe Youtube în 11 zile pe Canalul Cat Music România și aproape 40.000 pe HaHaHa Nation Channel, „My Life” se indreaptă cu pași repezi către titlul de hit.

Dj Andi feat. Naz Tokio – Trouble

Ca la fiecare RMA, DJ Andi lansează featuringuri interesante cu prezențe feminine cool. La RMA 2013, a fost rândul americancei Naz Tokio să pună în „T.R.O.U.B.L.E” publicul brașovean. Videoclipul piesei a fost lansat chiar în ziua premiilor. Cu cadre luate în Micul Paris și în Orașul Îngerilor de peste Ocean, clipul a strâns puțin peste 30.000 de vizualizări până în acest moment. Lucrurile se vor schimba cu siguranță dacă piesa o să ruleze pe radio.

Anda Adam – Dacă ar fi

Analiza single-urilor lansate la RMA se încheie cu piesa care se bucură de cel mai mare succes, în acest moment. Este vorba de „Dacă ar fi” a Andei Adam, piesă care beneficiază și de un videoclip. Lansat în urmă cu 8 zile, clipul se apropie vertiginos de un milion de vizualizări. 

Anda și prietenele ei sunt surprinse urmărind un meci de fotbal american, jucat de una dintre echipele românești active – Predators. Între cântăreață și unul dintre jucători se poate simți o tensiune amoroasă care culmineaza cu un vis… fierbinte al acesteia. Odată cu venirea serii, Anda și prietenele ei încing o petrecere energizantă în compania unor veritabili motocicliști cascadori.

Ce se întâmplă mai departe, vedeți aici:   

Music Pass TIP: Împreună cu o mare parte dintre artiștii prezenți la eveniment, am filmat o serie de materiale surpriză pe care le veți vedea la momentul potrivit. Rămâneți alături de noi fiindcă ne pregătim de schimbări majore în ceea ce privește blogul. 😀 Detalii curând!

Articol semnat de Diana Ciobotea

Credit foto: Alexandra Vasilescu pentru MUSIC PASS