Concert Tarja Turunen – Colours in the Road (Recenzie Foto)

Tarja Turunen a revenit în România, joia trecută, la Sala Palatului din București, în cadrul turneului de promovare al noului său album – „Colours in the Dark”. 

DSC_0167

I-am auzit vocea pentru prima oară în urmă cu 12 ani, când încă făcea parte din trupa Nightwish. Mi-au rămas în minte piese precum „Nemo”, „Over The Hills and Far Away”, „Sleeping Sun” și multe altele. Mi-am dorit să o ascult live, așa că joia trecută, 6 noiembrie 2014, am plecat direct de la birou către concertul Tarjei Turunen

ATENȚIE! Este interzisă reproducerea, preluarea și/sau modificarea imaginilor foto prezentate în acest material, fără acordul meu explicit și fără a preciza sursa: MUSIC PASS https://musicandcultureblog.wordpress.com

Convingeri și uimiri

Din punct de vedere vocal, știam la ce să mă aștept. Despre band-ul care o acompaniză auzisem că este excepțional, compus numai din muzicieni virtuoși, precum Alex Scholpp (chitară), Christian Kretschmar (clape), Kevin Chown (chitară bass), Thomas Heinz (tobe), Max Lija (violoncel), fost membru Apocalyptica. Ce nu știam și ce m-a surprins extrem de plăcut, a fost energia debordantă cu care Tarja a acaparat cele peste 4000 de priviri ațintite asupra ei.

DSC_0475

Soprana de origine finlandeză a acoperit fiecare colț al scenei, în timp ce a interacționat constant cu fanii săi, care au fost electrizați de muzica artistei lor preferate. Și-au părăsit locurile din sală și s-au strâns în spațiul dintre scenă și primul rând de scaune. 

DSC_0223

Nici cei care au stat la locurile lor nu au rămas mai prejos. Spectatorii i-au răspuns cu aceeași energie și afecțiune pe care artista a manifestat-o cu fiecare ocazie, pe parcursul serii. De menționat zecile de buchete de flori dăruite Tarjei din partea fanilor.

DSC_0144

Primirea publicului român a determinat-o pe artistă să părăsească scena în favoarea unui tur al parterului Sălii Palatului. 

DSC_0277

Fără niciun fel de teamă sau reținere, artista și-a îmbrățișat fanii, a dat autografe, a strâns mâini și a făcut poze. Toate, în timp ce cânta. 🙂 

DSC_0287

Momentul din sală s-a petrecut după ce a îmbrăcat cea de-a doua ținută din cele trei pregătite pentru concert. 

collage Tarja

Chiar dacă stilul său vestimentar are accente ușor elegante, Tarja nu a fost împiedicată să facă headbanging de câteva ori! 😀 True rock souls will stay the same, no mater what! 

DSC_0395

Sonorizare perfectă

Din fericire, mi-a fost dat să iau parte la foarte multe concerte, atât ale artiștilor români, cât și a câtorva legende muzicale internaționale. La foarte puține show-uri, însă, m-am putut bucura pe deplin de experiența live care se desfășura în fața ochilor mei, din cauza sunetului precar.

DSC_0337

Concertul semnat Tarja Turunen se află în top 3 cele mai bune sonorizări ever. Felicitările merg către organizatorii de la Phoenix Entertainment, care au demonstrat că se poate și în România!  

Setlist + două bis-uri

Din setlist-ul concertului nu au lipsit piese de pe albumul promovat – „500 Letters”, „Never Enough” și „Victim of Ritual”“Little Lies” şi “Falling Away”, de pe “What Lies Beneath”, dar și evergreen-uri din perioada Nightwish, precum „I wish I had an Angel” și „Over The Hills and Far Away”, piesă cu care s-a încheiat seara, marcând totodată și cel de-al doilea bis!  

DSC_0428

Music Pass TIP: După concertul Tarjei, am certitudinea că generațiile care vin vor avea gusturi muzicale bune! M-au convins tinerii din trupa Crimson Blue, care a deschis show-ul și puștii și fetițele invitați pe scenă, din public, de către artistă. Nu doar că au fost extrem de energici, dar știau și o parte din versuri. Imaginați-vă peste zece copii în jurul Tarjei, cei mai mari dintre ei făcând hadbang-ing, iar restul plimbându-se după artistă ca un magnet, în timp ce îi studiau cu privirea fiecare gest și mișcare. 😀 

DSC_0464

Articol semnat de Diana Ciobotea

Credit foto: Diana Ciobotea

Reclame