Concert Smiley – Acasa (Recenzie + Poze)

Nicăieri nu e mai bine ca „Acasă”! O spune Smiley, o spunem și noi după ce l-am vizitat la concertul său de pe 1 Martie, de la Sala Palatului. Noi și alți 5000 de oaspeți.

DSC_1816-

ATENȚIE! Este interzisă reproducerea, preluarea și/sau modificarea interviurilor, articolelor și a tuturor informațiilor prezentate sub formă de text, imagine, fișier audio/video, fără acordul meu și fără a preciza sursa: Music Pass https://musicandcultureblog.wordpress.com

Imaginați-vă o clădire cu 17 etaje. Liftul este blocat. Pe măsură ce urci, simți că îți iese sufletul dacă nu ai antrenament. Cu fiecare etaj parcurs, ești mai aproape de cer totuși. Așa aș descrie concertul cu care Smiley a dat startul primăverii, intitulat „Acasă”, la fel ca cel de-al treilea album al său.

DSC_1859-

Cu peste 140 de oameni care au lucrat la show, cu „cel mai tare band din Sud-Estul Europei”, cu dansatori de renume și invitați surpriză, Smiley a susținut un concert care ne-a purtat dintr-o stare într-alta, care ne-a emoționat și care, mai presus de toate, ne-a învățat că visurile mărețe, zâmbetele schițate de copiii din noi și prietenia sinceră ne pot face viața mai frumoasă.

DSC_1697-

Încă de la ora 18:45, spectatorii formaseră deja cozi la cele 10 intrări ale Sălii Palatului din București. Am văzut copii care își trăgeau mamele de mână către porți, am văzut cupluri de seniori la braț zâmbind entuziaști. Am observat și câteva fane înfocate care chicoteau în încercarea de a ghici surprizele muzicale pregătite de artistul lor preferat.

DSC_1559-

La ora 20:00, Smiley s-a întors de pe Marte, străbătând un drum plin de obstacole, proiectat pe ecranele imense montate pe scena, dar și pe lojele Sălii Palatului. Destinația – Pământ, Acasă. Concertul a debutat cu „Can I Get A…”, piesa care deschide și albumul, moment în care primul invitat, rapper-ul Dorian, și-a făcut apariția pe scenă. După câteva piese, mult așteptata „Conversație” a început, cu Cabron pe scenă. „CeABeRON și-a luat placă” și ne-a arătat cum se face surfing muzical astfel încât până și iarna să rămânem pe val. 😉 

Ghiciți cine li s-a alăturat pentru „Dă-o tare”? 😀 #guesswho 

DSC_1610

Una dintre cele mai mari surprize ale serii a fost reunirea trupei SIMPLU, în formulă completă, cu Smiley, C.R.B.L., Francezu’, Omu’ Negru, Piticu’ și TAZ! 😀

DSC_1658-

Publicul 15+ a acoperit trupa, cântând vers cu vers „Oare știi?”, „O secundă” și „Oficial îmi merge bine”. Pentru ultima piesă, băieții s-au costumat la fel ca în clipul lansat în 2006.

DSC_1661-

Fratziwearii Alex Velea și Speak au adus parfumul verii în prima zi de primăvară cu hitul „Când soarele răsare”, apoi Alex a continuat cu „Dincolo de cuvinte”, alături de Smiley și „Am bani de dat” cu Don Baxter.

DSC_1773

Din casa lui Smiley nu putea lipsi bunul său prieten, Pavel Bartoș. Maestrul audiențelor a determinat o sală întreagă să danseze pe „Sexy Pavel Bartoș” Song. Eu propun să se facă o adaptare a piesei celor de la Maroon 5 – „Moves like Jagger” în „Moves like Bartoș”. 😀

DSC_1807-

După prezentatorul Vocii României, juratul de la același show l-a invitat în scenă pe concurentul său, Adrian Nour. Cei doi au interpretat piesa „Wonderful Life”, cântând la „buget”, un instrument muzical compus din buze si deget. 😀

În cele trei ore de show, Smiley a interpretat o mare parte dintre cele 17 piese de pe noul album, precum și hiturile incluse pe „În lipsa mea” și „Plec pe Marte”. „Acasă” a fost singura piesă cântată de două ori în concert, prima oară alături de un cor de copii, iar a doua oară, în finalul concertului.

DSC_1838-

Scurtele medley-uri compuse din evergreen-uri nu au lipsit nici ele, însă modul în care au fost adaptate de către live band și backing vocals, combinate cu mișcările de dans ale lui Smiley & dancers, le-au făcut unice.

DSC_1854-

Momentele cheie ale show-ului au fost introduse de proiecții alb-negru cu Smiley, în care îi puteam auzi vocea, dar nu-l vedeam vorbind, ci îi observam doar mimica feței.

DSC_1794-

Ne-a vorbit despre momentul în care te îndrăgostești, de teama de a-ți mărturisi sentimentele, dar și de teama sau curajul de a spune „Nu te mai iubesc”. Despre cum e viața la 30 de ani în buletin, dar cu suflet de copil. Pe piesa „Dincolo de cuvinte” am văzut proiecții cu gașca HaHaHa Production.

HaHaHa Production înseamnă prietenie, dragoste pentru muzică și multă distracție. Foarte multă distracție.”, ne-a declarat Smiley, în cadrul conferinței de presă post eveniment.   

La capitolul inovație, o video-dronă a survolat Sala Palatului pe tot parcursul concertului. Sperăm să vedem imaginile cât mai curând. 😀

DSC_1722

Music Pass TIPs: Pentru fanii SIMPLU am vești super bune! Smiley ne-a mărturisit că se pregătesc să lucreze la un nou album și că vor organiza și un spectacol SIMPLU. Ce ne-a mai povestit artistul în cadrul conferinței de presă, veți putea vedea peste câteva ore, pe canalul de YouTube al

Music Pass  https://www.youtube.com/user/DianaMusicBlog 

LATER UPDATE: Aflați ce ne mai pregătește Smiley chiar de la artist, într-un scurt film al conferinței de presă organizate de artist aseară, chiar după concertul „Acasă”.

 

Și pentru că o fotografie poate face cât o mie de cuvinte, vă invit să vă delectați cu 58 de poze de la concertul „Acasă”, susținut de Smiley, pe 1 Martie 2013 la Sala Palatului din Capitală. 😉 Primăvară frumoasă, caldă și veselă tuturor! 

Articol semnat de Diana Ciobotea

Credit foto & video: Diana Ciobotea

Reclame