Regizorul Matei Dima, castigator al Youtube Music Awards

Matei Dima, regizorul din echipa INNEI, aduce României primul trofeu YouTube Music Awards pentru Innovation of the Year!

Românii sunt creativi! O demonstrează cu orice ocazie, atât în țară, cât și peste hotare. Matei Dima este primul român care reprezintă România la prima ediție de Youtube Music Awards. Videoclipul pe care l-a regizat pentru rapperul Destorm la piesa “See Me Standing” a fost desemnat, în urmă cu câteva minute, drept “Innovation of the Year”.

Matei Dima

Videoclipul pentru “See Me Standing” a fost filmat în luna iunie în Los Angeles, de-a lungul unei zile, realizat cu buget redus, dar cu ajutorul unor profesioniști care au crezut în talentul și creativitatea lui Matei și l-au susținut pentru a duce acest proiect la bun sfârșit.

“Am vrut să fac ceva special pentru că melodia e foarte simpla și îmi doream mult să spun o poveste, așa că am scris conceptul și susținut de o echipa foarte bună, pur și simplu, l-am filmat exact cum am vrut. 

Ca orice regizor, am avut dubii și au fost mulți cei care s-au împotrivit ideilor mele, dar trebuie să ai încredere în instinctul tău și să muncești mult.

Două luni mai târziu, mi-a sunat telefonul să fiu anunțat că am fost nominalizat la una din cele 6 categorii de la YTMA, mai exact, Innovation of the Year. Sunt bucuros că la evenimentul de decernare Youtube Music Awards, pot să reprezint România”, a spus Matei Dima.

Matei s-a ocupat de producția pentru videoclipurile INNEI – “Be My Lover” și “In Your Eyes” pentru partea filmata cu Yandel și urmează să fie implicat în următoarele videoclipuri ale INNEI, Antoniei și Luciei, artiști Global Records.

Shooting Rock the Roof Venice Beach (stanga-dreapta: Lucian Stefan, INNA, Bogdan Daragiu, Matei Dima)

Shooting Rock the Roof Venice Beach (stanga-dreapta: Lucian Stefan, INNA, Bogdan Daragiu, Matei Dima)

Încă din perioada liceului, Matei era pasionat de cinematografie, se pregătea intens pentru examenele pe care le avea de susținut în Statele Unite ale Americii și făcea parte dintr-o trupă francofonă de teatru cu care a participat la festivale europene. La 18 ani, a plecat în State cu bursă, pe urmele fratelui lui care este profesor universitar acolo. A studiat la Facultatea de Teatru cu specializări în actorie și regie, dar și la Facultatea de Relații Publice, iar după mai multe piese jucate și regizate și stand-up comedy, a obținut o bursă la New York Film Academy cu filiala în Los Angeles, de unde a luat Masteratul în Regie.

A produs și regizat filme și seriale americane cu actori celebri precum Tamala Jones din „Castle„, Neil Brown Jr. din „Walking Dead„, Robert Ri’Chard din „Vampire Diaries” și cel mai nou și mai pe val, Lamorne Morris din serialul hit de comedie „New Girl„.

DoP-ul acestui videoclip este Khaled Mokhtar, care a lucrat la videoclipurile INNEI, Luciei si The Marker.

Music Pass TIP: Matei este originar din Constanța, dar locuiește de ani buni în Los Angeles. Întâmplător sau nu, decernarea premiilor și vestea câștigării trofeului le-a primit acasă, fiind venit într-o scurtă vizită în România.

Articol semnat de Diana Ciobotea

Sursa foto: Facebook

Felicitări, Matei! Să-ți vedem munca! 😀

Reclame