Concert Loredana Groza – Recenzie + Poze

Doar 5 ore! Atâtea au trecut de când s-a încheiat concertul Loredanei Groza de la Sala Palatului. MUSIC PASS îți aduce în PREMIERĂ pe țară poze de la eveniment și impresii la cald despre show-ul 100 % marca Lory.

Loredana Groza - final de concert cu lacrimi de bucurie și flori

Loredana Groza – final de concert cu lacrimi de bucurie și flori

Loredana Groza a susținut un concert plin de culoare, ritm și dragoste pentru muzică, aseară, la Sala Palatului din Capitală.

Ziua de 25 noiembrie 2012 ar trebui consemnată în calendarul celor mai importante evenimente muzicale ale anului ce stă să se încheie. De ce? Simplu. Pentru că ne-a îmbiat pe toți cei prezenți la concertul Loredanei să credem în visurile noastre, căci ele pot deveni realitate. Prin multă muncă. Noroc. Și perseverență. 🙂

Fetița de 3 ani din orașul cu „oameni Onești”, cu visuri mărețe și voce caldă, pe nume Loredana Groza, a ajuns acolo unde și-a dorit dintotdeauna: pe scenă! Și nu de aseară, ci de 26 de ani. De atunci de când „Steaua fără nume” a fost botezată cu numele de Loredana.

Pentru că pe Loredana din cei 26 de ani de carieră o cunoaștem, artista a vrut să ne-o prezinte și pe Lory mică. Așa a luat naștere unul dintre momentele de început ale show-ului de aseară. Într-un cadru feeric, vocea Loredanei, înregistrată de tatăl său cu un casetofon, pe când avea doar trei ani, a început să răsune pe piesa „Copiii sirenelor”.

Lory mare înapoi la Lory mică

Lory mare înapoi la Lory mică

„Macarale” a lui Trio Grigoriu a răsunat mai apoi, în Sala Palatului. Deși a fost o melodie celebră în perioada comunismului, Loredana a cântat-o pentru a-și aminti de pionierat. Regimul politic în cauză însă, nu și-a arătat aprecierea față de calitățile sale vocale și prezența scenică uimitoare. Din contră, a cenzurat-o și interzis-o. Dar din dragoste pentru publicul român, artista a continuat turneele prin țară, chiar și cu trei spectacole pe zi, în condiții improprii. Doar ca să fie alături de cei care i-au împlinit visul.

Loredana + invitații surpriză = mix de culoare, ritm și stiluri muzicale

Din retrospectiva carierei sale muzicale, Loredana nu putea exclude colaborarea cu băieții de la B.U.G. Mafia. Tataee, Uzzy și Caddy au urcat pe scenă alături de Lory pentru a interpreta hit-ul anului ’97: „Ridică-mă la cer”.

B.U.G. Mafia invitați de Loredana la Sala Palatului

B.U.G. Mafia invitați de Loredana la Sala Palatului

A urmat apoi Petru Călinescu, fiul actorului Florin Călinescu, care a interpretat alături de Lory piesa „Coborâta din Rai”, piesă ce se regăsește pe noul album al Loredanei, lansat acum zece zile și numit simplu: „Dragoste”.

Petru Călinescu alături de Loredana la Sala Palatului

Petru Călinescu alături de Loredana la Sala Palatului

Smiley a urcat și el pe scena Sălii Palatului, invitat de Lory, direct din rândul publicului. Cei doi jurați de la Vocea României și-au unit glasurile și au cântat la unison o piesă care a dat startul horelor în public. 🙂

Smiley alături de Loredana la Sala Palatului

Smiley alături de Loredana la Sala Palatului

„Tu, tu și eu”a răsunat mai apoi din difuzoare, sunet acoperit însă de vocile publicului, care a cântat fiecare vers al piesei „Ochii din vis”. Și dacă am pomenit de voci, evident că momentul acesta e reprezentat de featuringul dintre Loredana și Dragoș Chircu, discipolul său din primul sezon al show-ului Vocea României.

Dragoș Chircu alături de Loredana la Sala Palatului

Dragoș Chircu alături de Loredana la Sala Palatului

Rock-ul nu avea cum să lipsească din setlist-ul concertului. Genul muzical a fost reprezentat pe scenă de unul dintre titanii stilului, Cristi Minculescu. Pe lângă faptul că i-a fost ajutor de antrenor Loredanei, în cel de-al doilea sezon al Vocii României, Cristi se numără printre cei mai buni prieteni ai artistei.

Cristi Minculescu alături de Loredana la Sala Palatului

Cristi Minculescu alături de Loredana la Sala Palatului

Pe lângă deja celebrii cântăreți care au acompaniat-o pe Loredana aseară, doi copii din sală au urcat scenă pentru a cânta. Primul a fost un băiețel premiat de Lory cu noul album, un autograf și câțiva pupici, pentru că a cântat cel mai puternic din tot publicul.

Loredana alături de unul dintre cei mai tineri fani ai săi

Loredana alături de unul dintre cei mai tineri fani ai săi

Sânziana a fost cea de-a doua prezență din rândul copiilor aleși de Lory să urce pe scena Sălii Palatului. Momentul a fost unul extrem de emoționant, căci fetița avea probleme de vedere. Emoția din glasul său însă, a fost cea care a înseninat momentul. 🙂

Loredana alături de Sânziana

Loredana alături de Sânziana

Finalul a fost, de departe, cel mai emoționant moment al serii. Cu o apariție ce te ducea cu gândul la o zână din povești, Loredana a încheiat concertul cu celebrul single „Bună seara, iubite!” și cu lacrimi de fericire pe obraji, mulțumind publicului pentru bunătatea și susținerea oferite de-a lungul timpului.

Interviu cu Loredana

Tot din „dragoste” pentru public, Lory a organizat o sesiune de autografe și poze, imediat după concertul. Fanii artistei au fost vizibil emoționați când s-au văzut față în față cu Loredana, putând să-și povestească propriile experiențe legate de muzica ei, cum au devenit fani sau pur și simplu să-i mulțumească pentru că le-a alinat sufletul cu piesele sale.

Sesiune de autografe - Loredana Groza 25.11.2012

Sesiune de autografe – Loredana Groza 25.11.2012

În cadrul aceleiași sesiuni de autografe, MUSIC PASS prin Diana Ciobotea a intervievat-o pe Loredana Groza. Interviul va fi disponibil în câteva zile, pe acest blog și pe canalul de Youtube al MUSIC PASS, pe care îl puteți accesa aici. Vă invit să scriem istorie și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde sper să vă alăturați celor 200 de fani. O puteți face cu un LIKE aici: http://www.facebook.com/MusicPass

Acum, să lăsăm pozele să vorbească de la sine! 😀

Credit foto: Diana Ciobotea

Reclame