Interviu – Cornel Ilie despre „Pleacă” și EMA 2012

Ceremonia Covorului Roșu de la Gala MTV Europe Music Awards 2012 a început.

Music Pass vă oferă șansa de a afla direct de la solistul trupei VUNK, Cornel Ilie, care a fost secretul succesului piesei „Pleacă”, cu care trupa a câștigat Best Romanian Act la EMA 2012!

Subsemnata Diana Ciobotea am stat de vorba cu Cornel Ilie imediat după concertul susținut de trupa Vunk la Zilele Municipiului Craiova, din 27 octombrie 2012. 🙂 Trofeul EMA câștigat de VUNK la categoria Best Romanian Act, noul album „Nu scapă nimeni (fără emoții)”, concertul de la Sala Polivalentă pe 14 noiembrie , precum și secretul succesului piesei „Pleacă”, sunt doar câteva dintre poveștile pe care Cornel le-a împărtășit cu mine, pentru voi, cititorii MUSIC PASS

Diana Ciobotea și Cornel Ilie - Zilele Municipiului Craiova

Diana Ciobotea și Cornel Ilie – Zilele Municipiului Craiova

Destul cu vorba, vă las cu interviul și cu poze de la concertul trupei susținut în inima Olteniei. Însă nu uitați să dați LIKE paginii de Facebook a MUSIC PASS, acolo unde vă voi ține la curent cu toate momentele cheie și cu marii câștigători ai Galei MTV EMA 2012! 🙂 http://www.facebook.com/MusicPass

Diana: Bună seara, Cornel! Nu pot începe altfel decât prin a vă felicita pentru că ne reprezentați țara la Europe Music Awards 2012!

Cornel: Bună! Da, mulțumim frumos! Mai mult e meritul celor care ne-au votat, că le-a plăcut piesa. Ei ne-au trimis acolo.

Diana: Cum va decurge totul cu EMA-ul?

Cornel: Vom afla pe parcurs. Însă ceea ce știm cu siguranță este că pe 14 noiembrie avem concertul nostru la Sala Polivalentă, care pentru noi, în momentul ăsta, e cel mai mare stress. Ne gândim cum să facem totul ca să iasă foarte bine.

Vunk live la Zilele Municipiului Craiova 2012

Vunk live la Zilele Municipiului Craiova 2012

Diana: Pe 14 concertul la Sala Polivalentă, pe 11 MTV EMA, iar pe 9 noiembrie lansarea noului album Vunk.

Cornel: Da, lansarea albumului „Nu scapă nimeni (fără emoții)” cu Gazeta Sporturilor, cu un concert la Iași, pe 10 noiembrie la Sinaia, pe 11 noiembrie EMA-urile, iar pe 14 show-ul de la Sala Polivalentă.

Diana: Agenda plină!

Cornel: Da, să știi că a fost un an plin! Cel mai bun an de până acum din cariera trupei Vunk!

Diana: Succesul ăsta nebun se datorează cumva și piesei „Pleacă”?

Cornel: Clar! La noi a venit ca o picătură care a umplut paharul. Reprezintă munca noastră de foarte mult timp, iar noi, ca trupă, în ultimii ani am crescut foarte mult. Cu ajutorul pieselor, lumea ne-a cunoscut mult mai bine și a început să știe cât mai multe despre noi. Era oarecum firesc acum ca succesul piesei „Pleacă” să apară, într-un fel sau altul. Că se întâmpla cu „Pleacă” sau cu oricare altă piesă, tot se întâmpla, pentru că nu a fost  o piesă și atât. Am construit momentul ăla, pentru ca totul să explodeze în forță. A fost „Pleacă”. 🙂 La fel se va întâmpla și cu următorul single de pe albumul cel nou, care cred cu tărie că o să fie cel puțin la fel de bun ca „Pleacă”.

Cornel Ilie & Co. Live @Zilele Craiovei 2012

Cornel Ilie & Co. Live @Zilele Craiovei 2012

Diana: Următorul single va fi una dintre cele două piese cântate în Garajul Europa FM: „Pierderea lor” sau „Fiecare”?

Cornel: Nu știm, încă. Am lansat piesa „Fiecare”, o piesă care ar prinde foarte bine la public. Nu este o piesă foarte bună pentru muzica comercială de acum, dar este o melodie care ajunge la sufletul oricărui om. În afară de asta, mai avem o piesa foarte, foarte, foarte bună în duet cu Andra.

Diana: Apropo de duet, ce alte colaborări mai există pe album?

Cornel: Cântăm piesa cu Andra, o piesă cu Monica Anghel și o piesă cu Alexandra Ușurelu, o voce foarte, foarte bună.

Diana: Câte piese va conține albumul?

Cornel: Vor fi 10 piese. Dintre ele, până acum am lansat doar un single care beneficiază și de videoclip, „Scapă-mă de ea”. Pe același album sunt și două bonus-track-uri: varianta cu Antonia a piesei „Pleacă” și „Altcineva” feat. Puya.

Cornel Ilie interpretează piesa „Pleacă” pentru fanii craioveni

Cornel Ilie interpretează piesa „Pleacă” pentru fanii craioveni

Diana: Care ar fi avantaje și dezavantajele lansării unui album alături de un cotidian?

Cornel: În momentul ăsta, în România nu există un magazin specializat pe vânzarea de muzică, iar cele mai importante magazine sau locuri de unde poți să-ți cumperi muzică sunt benzinăriile.  Așa că, lansarea unui album cu un ziar care are un tiraj de peste 30.000 de exmplare cu o arie națională de difuzare înseamnă foarte mult pentru artiști. Apoi muzica ajunge mult mai rapid la fani, fiindcă e mai ușor să vezi pe toate tarabele un album decât să mergi la o benzinărie. Chiar dacă știi de el, chiar dacă vrei să-l cumperi, așa e mult mai simplu să ți-l achiziționezi. Dezavantajele sunt legate de aspectul CD-ului, căci nu-i poți face o dezvoltare de creație foarte mare. Trebuie să-i faci o carcasă de dimensiuni reduse, cu o coperta și pe spate track-listul. Nu poți să-i pui versuri, fotografii mai multe. Nu prea sunt dezavantaje. În momentul ăsta, e cea mai bună variantă.

Diana: Vă gândiți să scoateți și o variantă mai elaborată a albumului, în privința design-ului?

Cornel: Da, o să apară și un album în varianta proprie, care va fi disponibil în magazinele de care vorbeam.

Diana: Pentru că vorbeam mai devreme de concertul din Garajul Europa FM și de piesa „Pierderea lor”, care ar fi pierderea celor care nu au venit la spectacolul vostru din seara asta, susținut cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova?

Cornel: (zâmbește) În primul rând, n-au aflat că cei din Craiova ascultă foarte mult rock, așa cum au arătat și în seara asta. Pierderea lor este că nu știu ce o să piardă și la următorul concert Vunk din Craiova și că nu au făcut parte din publicul extraordinar de energic din seara asta. Vom reveni la Craiova mai curând decât îți imaginezi, căci ne place tare mult aici, în inima Olteniei.

Credit foto: Diana Ciobotea

Reclame