MUSIC PASS #1: O zi cu Alex Velea

Ziua 13 e norocoasă, că-ți aduce artistul în casă!  13 iulie 2012 este prima zi de 13 în care MUSIC PASS îți dă acces pentru o zi la viața de artist!

ATENȚIE! Este interzisă reproducerea, preluarea și/sau modificarea interviurilor, articolelor și a tuturor informațiilor prezentate sub formă de text, imagine, fișier audio/video, fără acordul meu explicit și fără a preciza sursa: Music Pass https://musicandcultureblog.wordpress.com

O zi cu Alex Velea - Music Pass

O zi cu Alex Velea – Music Pass

Pentru că motto-ul MUSIC PASS sună cam așa: „Accesul tău în culisele industriei muzicale!”, la care se mai adaugă mențiunea: „FĂRĂ iz de paparazzi”, astăzi dau startul unei noi rubrici care va pune în practică motto-ul blogului.

„O zi cu un artist” este o idee de reportaj/feature care s-a mai făcut de câteva ori în România și de nenumărate ori în întreaga lume. Să fie pasiunea pentru artistul respectiv sau doar curiozitatea de a vedea cum decurge o zi din viața unei persoane publice; indiferent de motiv, acest tip de material jurnalistic a fost mereu pe placul fanilor pentru că le dă șansa de a-și cunoaște mai bine artiștii favoriți. Acesta este și scopul meu, motiv pentru care începând de astăzi, lunar pentru moment, în fiecare zi de 13 pe MUSIC PASS vă așteaptă una bucată artist, gata de a trage cortina de peste backstage-ul vieții sale de zi cu zi.

Alex Velea este primul artist care a acceptat invitația blogului MUSIC PASS de a ne arăta cum decurge o zi obișnuită din viața sa. 🙂

O zi cu Alex Velea

AMBIȚIE! Aceasta este concluzia zilei petrecute alături de unul dintre cei mai apreciați artiști români, Alex Velea.

Cunoscut pentru hit-urile lansate pe bandă rulantă, forma fizică de invidiat și mișcările de dans executate cu precizia ceasurilor elvețiene, Alex este unul dintre artiștii care nu au uitat de vremurile dinaintea succesului. Și-a păstrat echilibrul, bunul-simț, capul pe umeri și picioarele pe pământ. A demonstrat-o în ziua petrecută alături de el, când activitățile specifice unui artist au fost îmbinate cu cele ale unui om obișnuit!

Ora 10

Ziua a început la ora 10, atunci când m-am întâlnit cu Alex în culisele emisiunii „Dincolo de aparențe”, difuzată pe postul Antena 2. După câteva minute, am intrat în platou, acolo unde urmau să aibă loc înregistrările. Pus pe șotii și mereu atent, fratziwear-ul Velea m-a avertizat: „Diana, fii atentă fetiță, la ce se întâmplă pe aici, căci tu urmezi pe fotoliul emisiunii!” 😀 Să dea Domnul, i-am răspuns eu!

Alex Velea alături de Florentina Fântânaru la „Dincolo de aparențe”

Alex Velea alături de Florentina Fântânaru la „Dincolo de aparențe”

Fără să ezite, artistul s-a confesat în fața Florentinei Fântânaru, prezentatoarea emisiunii. Alex a povestit întâmplări amuzante din copilărie, farse făcute părinților, și-a mărturisit încă o dată dragostea pentru soția sa, Ana și a vorbit despre drumul nu tocmai ușor către succes. În destăinuirile sale din cadrul emisiunii, am regăsit multe dinte cele povestite de artist în cadrul unui interviu pe care i l-am luat în urmă cu doi ani. Citește interviul cu Alex Velea aici!

Ora 12

După două ore de filmări, am pornit către sala de fitness. Pe drum ne-am oprit acasă la Alex, pentru ca artistul să-și ia echipamentul de sport și mai ales, soția. Ana și Alex se antrenează de cel puțin trei-patru ori pe săptămână împreună. Iar acest lucru se vede! 🙂

Alex Velea la sală - Foto: Diana Ciobotea

Alex Velea la sală – Foto: Diana Ciobotea

Alex, mereu în formă - Foto: Diana Ciobotea

Alex, mereu în formă – Foto: Diana Ciobotea

Sub atenta îndrumare a instructorului său personal, Alex a început un antrenament de o oră. Și-a lucrat în special bicepșii, pectoralii și tricepșii.

Alex Velea - antrenându-se la sală

Alex Velea – antrenându-se la sală

            Foto: Diana Ciobotea

Foto: Diana Ciobotea

 

Întrebat de când face sală, Alex spune că s-a apucat în jurul vârstei de 16 ani. Mi-a mărturisit și unul dintre secretele care îl ajută să fie în formă: „Hidratarea joacă un rol foarte important! Treaba cu băutul a cel puțin doi litri de apă pe zi nu e minciună.” Într-o oră petrecută la sală, artistul a consumat aproape 2 l de apă plată.

Ora 14

La masă cu Alex Velea - Foto: Diana Ciobotea

La masă cu Alex Velea – Foto: Diana Ciobotea

 

Sportul nu este de ajuns!”, crede Alex. Pe lângă exercițiile fizice și repetițiile de la sala de dans, cântărețul are foarte mare grijă ce mănâncă. „Nu țin o dietă propriu-zisă, ci o semi-dietă!”, afirmă artistul. Am avut ocazia să văd și cam ce consumă Alex la masa de prânz, când am mers la unul dintre restaurantele sale preferate.

Când chelnerița și-a făcut apariția, Alex și-a comandat o salată Santa Fe și o apă plată. Printre ingredientele salatei se numără pieptul de pui pe grill cu verdeţuri proaspete, pico de gallo, mix cheese, avocado, porumb şi fasole roşie.

Limonada mea arăta delicios, așa că Alex nu s-a putut abține și a gustat puțin, căci după cum chiar el spune, ține „o semi-dietă”. 😉

 

 

 

Ora 15:30

La capitolul muzică, Alexandru Velea Ionuț este la fel de muncitor. Ora 16:00 ne-a găsit în studiourile HaHaHa Production, locul în care iau naștere hit-urile de la radio și de pe televiziunile de profil. Acolo ne-am întâlnit și cu cel mai bun prieten și „fratziwear” al său, Smiley.

Alex Velea, Smiley și Șerban Cazan - Foto: Diana Ciobotea

Alex Velea, Smiley și Șerban Cazan – Foto: Diana Ciobotea

După ce au fost stabilite detaliile tehnice cu producătorul Șerban Cazan, am intrat cu Alex în cabina de voci. Momentul a fost unul magic, fiindcă artistul a ales să interpreteze actualul său single: „Când noaptea vine”, despre care se spune că ar fi cea mai romantică piesă din ultimul timp în România.

Videoclipul lansat pe 9 mai, cu doar patru zile înainte ca Alex să împlinească 28 de ani, vine să contureze senzația creată de piesă. În doar 24 de ore, melodia a depășit 100.000 de afișări pe canalul de Youtube al studioului. Un alt atu al piesei este faptul că versurile sunt în limba română, lucru întâlnit destul de rar, în ultimii ani, la artiștii români.

Alex sub vișinul HaHaHa

Alex sub vișinul HaHaHa

Am luat o mică pauză de la magia muzicală și ne-am relaxat sub vișinul din curtea HaHaHa. De la Rareș Mititean aka Dj Cellblock am aflat că vara băieții se răsfață cu fructe din producția proprie. Așadar, la HaHaHa nu se produc doar hit-uri, ci și fructe! 😀

Seara à la Velea

Alex în studio - Foto: Diana Ciobotea

Alex în studio – Foto: Diana Ciobotea

Seara ne-a prins tot în studio, acolo unde muzica se simte altfel, după ce soarele apune. Echipa HaHaHa se pregătea intens pentru vară și pentru cel mai important eveniment muzical al anului: Romanian Music Awards 2012. Premiile urmau să aibă loc pe 8 iunie, la Craiova, orașul din care Alex provine. Și pentru că în public urmau să fie prezente mai toate cunoștințele sale, Alex a muncit de zor ca totul să iasă bine și a pregătit mari surprize alături de colegii de la HaHaHa.

Vezi aici cum gașca HaHaHa în efectiv complet a luat cu asalt scena RMA 2012!

Viața după o zi cu Alex Velea

Optimismul și energia lui sunt molipsitoare, astfel că după o zi petrecută alături de Alex Velea, nu ai cum să nu fii super binedispus și mai ales, motivat. După o singură zi petrecută alături de artist, mi-am schimbat stilul de viață. În programul meu de toate zilele, ora de sport n-a mai lipsit de atunci, iar hidratarea e una din grijile mele majore. Sunt mai atentă și la ceea ce mănânc. Nu-i ușor, dar de fiecare dată când sunt tentată să mă abat de la noul stil de viață, mi-l amintesc pe Alex cum ridică zeci de kilograme la sală, cu o ambiție de zece ori mai puternică decât greutățile. 😀

Alex Velea și Diana - inspirație à la HaHaHa

Alex Velea și Diana – inspirație à la HaHaHa

Și pentru că spuneam că vorbeam de lucruri deloc ușoare, nici viața de artist nu este așa de simplă precum pare. Cu atât mai puțin ușoară. După cum chiar Alex spune, e nevoie de multă muncă, de perseverență, răbdare și fler. Timpul liber este aproape exclus din ecuație, orele de somn sunt și ele puține. Intimitatea are și ea de suferit, dar toate pălesc pe lângă satisfacțiile și trăirile unice pe care o astfel de viață ți le oferă.

Credit foto: Diana Ciobotea

ATENȚIE! Este interzisă reproducerea, preluarea și/sau modificarea interviurilor, articolelor și a tuturor informațiilor prezentate sub formă de text, imagine, fișier audio/video, fără acordul meu explicit și fără a preciza sursa: Music Pass https://musicandcultureblog.wordpress.com


Reclame