Making of RMA 2012

8 iunie, Piața Mihai Viteazu, Craiova – Romanian Music Awards 2012!

Așa au sunat reclamele, anunțurile, asta scria și pe afișele care anunțau cea de-a X-a Gală a Romanian Music Awards. Dar v-ați gândit vreodată câtă muncă este în spatele unui asemenea eveniment? 🙂

Pentru aceia dintre voi care se întrebă cum decurg pregătirile celui mai important eveniment al industriei muzicale din România, MUSIC PASS vă dă acces în backstage, prin acest fotoreportaj EXCLUSIV Making of RMA 2012!

ATENȚIE! Este interzisă reproducerea, preluarea și/sau modificarea imaginilor foto, audio-video prezentate în acest material, fără acordul meu explicit și fără a preciza sursa: MUSIC PASS https://musicandcultureblog.wordpress.com

Scenă, sunet, lumini

Camioanele cu echipamentul necesar sosesc în orașul gazdă cu câteva zile înainte. Băieții de la tehnic se apucă de montat scena, care în fiecare an a fost grandioasă, la propriu! 🙂 Sunetul și luminile nu sunt deloc neglijate, iar asta se observă în cadrul show-ului, cu ajutorul celor peste 10 camere de luat vederi montate pentru a surprinde fiecare moment important al evenimentului.

Gradena VIP

Cei care au bifat RMA-urile de până acum, au observat, cu siguranță, gradena VIP – locul rezervat artiștilor și staff-ului acestora. Montarea gradenei începe cam odată cu cea a scenei, însă ultimele retușuri privind banner-ele, mocheta ș.a. au loc cu câteva ore înainte de marea gală.

2 – 10, 2 – 10 probă, probă…

Probele de sunet, repetițiile cu/fără band/backing vocals + dansatori încep, de regulă, în dimineața zilei evenimentului sau cum îmi amintesc că s-a întâmplat în 2010 (sper că nu mă înseală memoria), chiar cu o zi înainte de eveniment. Rând pe rând, artiștii însoțiți de instrumentiști, dansatoare, dar și de (tour)manageri și de alte persoane din echipă fac probe pentru momentele pe care le-au pregătit de săptămâni întregi pentru marele public amator de distracție!

Ca atmosferă, dacă te fascinează industria muzicală, la repetiții pe scena RMA te simți cel mai bine! 😀 În jurul tău este multă agitație, toată lumea aleargă să rezolve câte ceva. Dansatorii își fac încălzirea, își fac poze cu artiștii pentru care urmează să danseze și se hidratează foarte bine.

Maximilian, Spike, Mef X – Gașca Okapi Sound la repetițiile RMA 2012

Artiștii sosesc la scenă, de regulă, cu cel puțin jumătate de oră înainte de repetiții. Până le vine rândul la microfon, toată lumea socializează cu toată lumea. 😀 Se salută între ei, povestesc ce au mai făcut, vorbesc de viitoarele concerte, dar mai ales despre momentul pe care l-au pregătit pentru Premii, însă misterul plutește în aer continuu, căci nimeni nu-și dezvăluie surprizele pregătite. (Tour)managerii se îngrijesc ca artiștilor să nu le lipsească nimic. Urmăresc cu vigilență repetițiile și discută cu sunetiștii și cu alți oameni de la tehnic detalii legate de prestația „copiilor” lor.

Reacții la cald de la artiști

Anul acesta, VJ-ii Music Channel – Sânziana Negru și Mircea Zara – s-au ocupat de intervievarea artiștilor prezenți la repetiții. I-am suprins și noi în câteva poze. 🙂

Radio Killer – repetiții RMA 2012

Making of RMA 2012 – foto

Un album cu imagini de la pregătirile celei de-a X-a Gale a Romanian Music Awards, găsiți pe pagina de Facebook a MUSIC PASS.

Cel mai important aspect de menționat este legat de armata de oameni care muncește ca totul să iasă perfect. De la tehnicieni, ingineri de sunet și de lumină, pirotehniști, până la organizatori, PR, pază, cu toții contribuie la ceea ce a devenit deja o tradiție: Romanian Music Awards.

Să nu uităm, însă, de jurnaliștii acreditați la eveniment. Fără ei, popularitatea RMA nu ar mai fi aceeși. Fără ei, nici popularitatea artiștilor nu ar mai fi aceeași. E adevărat că acum există posibilității de promovare alternative thanks to Social Media development, dar e nevoie și de presă pentru ca informațiile să ajungă acolo unde trebuie. Organizatorii conștientizează această importanță și anual organizează o conferință de presă, la care sunt invitați jurnaliștii pentru lămuriri privind show-ul.

Anul acesta, cei care au luat cuvântul au fost Giovanni Francesco, organizatorul RMA și patronul Music Channel România, alături de fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon.

Keep calm & go to RMA!

Că tot sunt la modă sintagmele de genul, MUSIC PASS (TIP) vă recomandă să nu ratați RMA-urile sub nicio formă! Dacă au loc la voi în oraș sau în apropiere, mergeți la show! Vă veți bucura de peste șase ore de muzică, dans și mai ales, veți fi extrem de aproape de artiștii voștri preferați. 😀 Dacă nu puteți ajunge, urmăriți Premiile la TV. Anul acesta, Romanian Music Awards s-a văzut în 17 țări!

Acestea fiind spuse, așteptăm cu interes cea de-a XI-a ediție Romanian Music Awards 2013! Vedeți ce a ieșit după atâta muncă, în materialul de amploare de pe MUSIC PASS. Poze de pe Covorul Roșu și din cadrul show-ului, declarații ale artiștilor, dar și hitul lui Alex Velea – Minim doi, filmat special de MUSIC PASS, pe toate vi le-am pregătit aici:

Povestea ROMANIAN MUSIC AWARDS 2012!

Credit foto: Diana Ciobotea

ATENȚIE! Este interzisă reproducerea, preluarea și/sau modificarea imaginilor foto, audio-video prezentate în acest material, fără acordul meu explicit și fără a preciza sursa: MUSIC PASS https://musicandcultureblog.wordpress.com

GALERIA FOTO completă o găsești aici:

http://www.facebook.com/MusicPass

 

Reclame