Horia Brenciu – explozie de energie la Sala Palatului

Dacă este luna martie, e timpul pentru concertele de la Sala Palatului, marca Horia Brenciu.

ATENȚIE! Este interzisă reproducerea, preluarea și/sau modificarea interviurilor, articolelor și a tuturor informațiilor prezentate sub formă de text, imagine, fișier audio/video, fără acordul meu și fără a preciza sursa: Music Pass https://musicandcultureblog.wordpress.com

Etern-îndrăgostitul, super-energicul și show-man-ul show-manilor, Horia Brenciu a produs o explozie de energie la Sala Palatului!

Horia Brenciu concert Sala Palatului

Patru seri la rând, începând cu 22 martie, Horia, orchestra sa și Vocile României din echipa HB, au încântat peste 4000 de suflete/seară, la un concert cum rar îți este dat să vezi în România. 4 ore a durat cel de vineri seară, atunci când Music Pass a fost prezent la eveniment. Profit de ocazie să mulțumesc organizatorilor pentru că au făcut posibilă prezența noastră acolo! 🙂

4 a fost numărul magic al serii, așa cum a spus și Horia încă de la începutul serii. Și cum credeți că a început show-ul? Cu HBmetrul. Ce e acela? Un cronometru care măsoară unitățile de timp brenciene. Și care vorbește. Prin scris. Luați de priviți! 😀

După ce HBmetrul și-a afișat ultimele secunde, publicul manifestându-se ca la Revelion, scena s-a luminat, difuzoarele s-au trezit la viață pe ritmuri de fanfară. Cum altfel, când prin sală „trecea fanfara militară, în frunte cu-n tambur major”? Orchestra HB alături de dansatorii din baletul „Vocea României” au mărșăluit prin sală, apoi au urcat podiumul ce ducea către scenă. S-au aranjat în formație, dar lipsea ceva. Horia! Nu pentru mult timp, însă. Vocea sa se auzea din culise. Pe ecrane se desfășura o altă poveste, în care Horia parcurgea drumul către Sala Palatului pe o bicicletă. Fac aici o paranteză, fiindcă trebuie să vă spun că în urmă cu câteva seri chiar am visat că Horia se plimba cu bicicleta pe lângă mine, pe o stradă. 😀

Publicul spectator

Să revenim la show, care a adus și el a vis, unul dintre cele mai fericite. Asemenea lui Horia, concertul a fost unul interactiv, în care muzica, dansul, jocurile de lumini, decorul, sonorizarea impecabilă și acustica Sălii Palatului s-au îmbinat cu momente bine stabilite, interacțiune cu publicul, cadouri pentru câteva persoane din public.

Cea mai norocoasă fană prezentă a fost, de departe, doamna Maria. Pe lângă vorbele dulci adresate acesteia, Horia i-a dăruit albumele sale, un tricou, o cană și alte materiale de merchandise. Și restul fanilor au putut să-și procure celebrele tricouri cu mușchi, disponibile atât în varianta pentru bărbați, cât și în cea pentru reprezentantele sexului frumos.

Din show nu au lipsit nici replici amuzante a la Brenciu. Îmi pare rău, Horia, însă trebuie să dăm publicului ce e al publicului. Ștefan Luca, un puști de 4 ani, dar cu replicile la el, nu s-a lăsat până când Horia nu i-a cântat „piesa 4 de pe albumul lui tati din mașină”. La un asemenea artist, public pe măsură! 🙂

Horia & Co.

Horia nu a fost singurul care a cântat. Concurenții antrenați de Horia la Vocea României au cântat rând pe rând câte o melodie. Daniel Max Dragomir și- făcut apariția pe o motocicletă pe care a turat-o la maximum. Momentul ne-a dat emoții, nouă, celor din primele rânduri, care am observat cum din rezervor se scurgea benzină, iar în show erau prevăzute și efecte pirotehnice. Din fericire, nu a avut loc niciun incident.

Daniel Max Dragomir

Lucia Dumitrescu și Cristina Vasiu au adus la București atmosfera Moulin Rouge-ului. Vlad Gliga a îngenunchiat în fața publicului. La acest moment mă întrebam de unde se aude, iar când mi-am întors privirea, am observat că era chiar în spatele meu, pe trepte.

Lucia Dumitrescu si Cristina Vasiu

Irina Tănase a avut o apariție superbă, atât din punct de vedere vestimentar, cât și vocal.

Irina Tanase

Cupul Vlad StoiaBeatrice Vlădan a intepretat o melodie de dragoste, iar la final s-au sărutat, spre încântarea spectatorilor.

Vlad Stoia si Beatrice Vladan

Claudiu Mirea, craioveanul meu, a cântat din mijlocul Sălii, iar Krisztina Koszorus a avut atitudinea la ea și părul strâns într-o coadă cu dichis.

Krisztina Koszorus

Au fost toți, în afară de Iuliana Pușchilă, care a lipsit pentru că s-a îmbolnăvit chiar în perioada concertelor de rubeolă, însă Horia nu s-a lăsat și a făcut-o să fie prezentă prin intermediul telefonului. Apoi a urmat un moment special în care pe ecrane a fost proiectat videoclipul piesei celor doi: „Vocea ta”.

Iuliana Puschila si Horia Brenciu

Pe scena Sălii Palatului au mai urcat și Guess Who și Grasu’ XXL, care au generat ropote de aplauze cu deja hit-ul „Diamantele se sparg”. S-a cântat și din Sală. În prima parte a serii, Horia l-a zărit pe Mihai Constantinescu, pe care l-a invitat să cânte piesa „O lume minunată”.

Horia Brenciu, Guess Who si Grasu XXL

Un rol extrem de important l-au jucat instrumentiștii din orchestra HB, care pe lângă iscusința cu care mânuiesc instrumentele muzicale, au și niște voci încântătoare. Backing-vocals-ul a fost asigurat de cele trei fete de la Pinky, care au avut momentul lor, interpretând piesa Christinei Aguillera„Candy man”.

Trupa Pinky

Concluzie

Ceea ce am apreciat cel mai mult la concertul „Fac ce-mi spune inima” și Horia a fost că fiecare membru din echipa artistului a avut propriul moment de glorie. Instrumentiștii, Andreea Miclici, dansatorii, concurenții de la Vocea României, Laur (Guess Who) și Dragoș (Grasu’ XXL), echipa din backstage, pe care Horia a prezentat-o, cu toții au avut un cuvânt de spus în show.

Horia Brenciu - Concert magic la Sala Palatului

Și publicul a avut momentele sale de glorie. Și eu am avut momentul meu de glorie, când Horia mi-a luat camera și m-a filmat de pe scenă. Toate aceste lucruri denotă personalitatea omului Horia și lasă să se vadă anii de experiență în televiziune, pe care artistul îi are și care constituie un avantaj enorm în ceea ce face. Cine a luat contact cu televiziunea știe că acolo nimic nu se face fără munca în echipă. Iar Horia a demonstrat-o pe deplin.

Horia Brenciu si publicul - concert Sala Palatului

Iar concluzia concluziei e că sunt fan al artistului, dar și al omului Horia Brenciu, pentru energia și entuziasmul debordante de care dă dovadă mereu și pentru faptul că în el se îmbină cele două mari pasiuni ale mele: muzica și jurnalismul. Pe modelul său, jurnalism/televiziune am făcut/fac, să vedem de muzică când mă apuc (oficial). Nu-i târziu nici la 35 de ani. Avem aici exemplul viu! 😉

Vești bune!

Cei care n-ați mai prins bilete la cele patru concerte din această primăvară, nu disperați! La toamnă, pe 29 și 30 noiembrie vor avea loc alte două concerte la Sala Palatului (deocamdată două!), la care iubitorii swingului vor fi cei mai fericiți. Iar dacă nu locuiți în București, vă veți putea bucura de Horia & Co. la cele 20 de concerte pe care artistul urmează să le susțină în cele mai importante orașe din țară.

Turneul Național va debuta pe 23 aprilie la Craiova și se va încheia pe 30 mai la Buzău. Voi încerca să fiu prezentă măcar la unul dintre concertele din provincie, așadar rămâneți pe Music Pass pentru detaliile de la concerte, filmări de clipuri și lansări de albume, care fac diferența! Un exemplu aveți mai jos, în paragraful Music Pass TIP, care va fi prezent în cadrul fiecărui articol pentru a-și îndeplini rolul de a aduce detalii de culise despre artiștii voștri preferați și despre munca lor.

Music Pass TIP: Horia Brenciu mănâncă morcovi înainte de fiecare concert. 🙂

Acum, vă las cu unul dintre momentele mele preferate de la concertul „Fac ce-mi spune inima”, care este totodată și cadoul pentru atingerea pragului de 200.000 de fani pe FanPage-ul Horia Brenciu de pe Facebook. Tot pe Facebook, pe FanPage-ul Music Pass veți găsi un album de poze dedicat acestui eveniment. LIKE & SEE!

Cine a mai fost la concertele lui Horia? Suntem nerăbdători să ne povestiți într-un comentariu cum v-ați simțit și cum ați perceput voi evenimentul și dacă veți mai merge și la concertele din toamnă.

Credit foto: Diana Ciobotea

Reclame