Un an de Diana’s Music & Culture Blog!

Rubrica de „La Mulți Ani!” se îmbogățește astăzi cu un nou articol. Cel mai special de până acum, pentru că azi, Diana’s Music & Culture Blog împlinește un anișor!

În urmă cu un an, pe 31 august 2010, am scris primul post. Se numea „Povestea unui blog de muzică”. Da, un blog de muzică și cultură, născut din cele două mari pasiuni ale mele: muzica și jurnalismul. De unde vin aceste pasiuni și mai multe detalii despre subsemnata, veți găsi de mâine, la rubrica About.

La finalul lunii august 2010, blogul înregistra 15 vizualizări. La finele lui august 2011, statisticile arată că mai are puțin și atinge 10 000. În ultima lună, numărul de vizualizări aproape că s-a dublat. Țin să vă mulțumesc tuturor celor care ați trecut pragul blogului în acest prim an și sper să vă mențin treaz interesul și pe parcursul anilor ce vor urma. Acum, însă consider că ar fi corect din partea mea să vă aduc la cunoștință câteva aspecte legate de el.

Cele mai citite articole au fost cele despre concertul Shakirei din România de pe 7 mai 2011, proiectul Shaka Muv a prezentat și el mare interes (tind să cred că Shaka v-a vrăjit cu versurile ei în shakamuveză :)) ). Romanian Music Awards 2011 este de departe unul dintre cele mai accesate subiecte de pe blog. De asemenea, am observat că avem pe aici foarte mulți fani Smiley, Alex Velea, Radio Killer, Simplu, 3 Sud Est, Lora, INNA, The dAdA. Tot statisticile spun că blogul a depășit granițele țării și că pe aici au trecut vizitatori din Italia, Republica Moldova, Bulgaria, Polonia, Franța, Spania, Rusia, Mexic și Marea Britanie.

Blogul născut în ultima zi de vară, dar unde vara ține 12 luni

Până în prezent s-au scris 90 de posturi, prin intermediul cărora ați putut pătrunde în culisele unora dintre cele mai importante evenimente muzicale și culturale, precum Gala Premiilor Muzicale Radio România Actualități 2011, concertul Smiley & Friends Live în Silver Church, primul concert INNA de mare anvergura din România, Media Night 2010 etc. Pe Diana’s Music & Culture Blog ați avut șansa să vă cunoașteți artiștii preferați mai bine, cu ajutorul unor interviuri realizate într-un stil lejer, deschis, cu întrebări pertinente, dar care au căutat să scoată la iveală informații nedezvăluite până la acel moment. The dAdA, Lora, Mike Diamondz & Nick Kamarera, Andreea Crepcia și Seelview, unul dintre fotografii show-bizz-ului românesc, au spus prezent când a venit vorba de interviuri luate într-un stil „tineresc” așa cum le-a denumit Alex Velea, la finalul interviului luat la Noaptea Absolvenților de Liceu 2010 din Craiova.

Până acum „m-am lăudat” cu lucruri pe care le au majoritatea blogurilor din România, nișate pe muzică. Și totuși, cu ce este Diana’s Music & Culture Blog diferit? Tot eu o să vă și răspund. Îi promovează atât pe artiștii actuali, cât și pe cei care le-au încântat tinerețea părinților și bunicilor noștri, în încercarea de a educa, pe cât posibil, gusturile publicului tânăr în materie de muzică. În acest prim an, nu mi-am îndreptat atenția atât de mult pe cât mi-aș fi dorit către artiștii decadelor trecute din pricina timpului limitat, însă în blogo-anul care a început acum voi acorda atenția cuvenită acestora.

Diana’s Music & Culture Blog respectă și ține foarte mult la limba română și la scrierea și vorbirea corectă a acesteia. Acest lucru se regăsește în Regulile blogului, dar și în fiecare dintre cele 90 de articole publicate. Aici se încadrează și folosirea diacriticelor, încă un lucru care diferențiază acest blog de marea majoritate.

Rămâneți în continuare alături de Diana’s Music & Culture Blog, aici, dar și pe Facebook, Twitter, MySpace și Youtube. Abonați-vă la newsletter pentru a fi primii care se bucură de viitoarele suprize pregătite.

O primă surpriză pentru voi și pentru mine este mesajul aniversar primit de la Lora, pe care îl veți putea vedea mai jos. Mulțumesc mult Lora pentru acest cadou inedit și pentru receptivitatea cu care ai răspuns mereu atunci când te-am contactat! Mulțumesc și celorlalți artiști care au colaborat cu blogul în tot acest timp. Fiecare dintre voi are un loc bine stabilit în inima mea. 🙂

Vă las cu mesajul Lorei, mulțumesc tuturor celor care m-au felicitat pe Facebook și aștept părerile voastre legate de noua înfățișare a blogului!

VĂ PUUUP!!!

Credit foto: Diana Ciobotea

Reclame