Jurnalism-Scoala de vara pentru liceeni

Salutare, salutare!

În sfârșit, am intrat și eu în vacanță! Mă bucur de ea nespus de mult, sunt convinsă că și voi. Acum că s-a dus sesiunea, bacul și alte tipuri de examene, poate începeți să vă puneți întrebări de genul: „Ce să fac eu în vara asta? Cum să mă relaxez și să mă simt bine?”.

Dacă ești încă la liceu și ai o pasiune pentru jurnalism, am o propunere pentru tine pe care ar fi bine să nu o ratezi!

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează o școală de vară pentru liceenii interesați de jurnalism, în perioada 25 – 30 iulie a.c., la București.

Programul se adresează tinerilor atrași de jurnalismul audiovizual, care activează sau nu în cadrul unor publicații școlare, și își propune sa îi învețe cum se realizează un material vizual, care sunt tehnicile de editare, cum se identifică un subiect, cum se face documentarea și, mai ales, ce înseamnă munca de teren. În program mai sunt incluse vizite în redacții și întâlniri cu jurnaliști.

Acest program intensiv va fi susținut de Constantin Trofin, jurnalist de televiziune, cadru didactic la Universitatea Babeș-Bolyai și trainer al Centrului pentru Jurnalism Independent.

Detaliile despre perioada și locul desfășurării școlii de vară, precum și cele legate de modalități de înscriere și de taxa de participare găsiți aici.

Înscrierile se primesc până la 20 iulie 2011.

Am decis să vă anunț și pe voi de această școală deoarece și eu am absolvit-o cu un an în urmă. Dacă aș mai fi la liceu, m-aș mai înscrie o dată! :)) Pot să vă spun că a fost o experiență care m-a ajutat să-mi formez  o idee mai clară despre tot ceea ce ține de audiovizual. Într-o săptămână am acumulat cunoștințele de bază pentru a putea porni cu dreptul într-o carieră de reporter, moderator, cameraman. Dar ce mi-a plăcut cel mai și cel mai mult a fost faptul că nu am avut parte doar de teorie, ci și de practică, foarte multă practică! Tot ceea ce ni se preda acum, într-o jumătate de oră eram pe teren cu camera și realizam.

Vă recomand să vă înscrieți la această școală de vară pentru că atmosfera nu este ca cea de la cursurile din timpul anului. Totul se învață într-un mod dinamic, dar în același timp relaxat. Poate cel mai important lucru legat de experiența mea de la CJI a fost faptul că am avut ocazia să învăț de la profesioniștii în domeniu, cărora le sunt recunoscătoare că mi-au împărtășit din experiența lor atât de multe lucruri utile pentru „meseria” pe care mi-am ales-o.

Așadar, mai aveți două zile în care vă puteți decide dacă vă înscrieți sau nu la o altfel de școală, unde chiar folosești TOT ceea ce înveți! 🙂 Pe viitorii absolvenți îi aștept cu un comentariu pe Diana’s Music & Culture Blog, în care să-mi povestiți cum a fost.

Have fun! 🙂

Reclame