Azerbaijan – câștigătoarea Eurovison 2011!

Azerbaijan este țara câștigătoare a celei de-a 56-a ediție a concursului Eurovision!

25 de țări în finală, 43 de țări care au distribuit puncte în toată Europa și milioane de ochi ațintiți asupra micilor ecrane. Un show foarte bine pus la punct de Germania, țara care a câștigat Eurovisionul anul trecut. Seara s-a încheiat cu victoria reprezentanților Azerbaijanului, Ell & Nikki. Aceștia au primit pentru melodia lor „Running Scared” 221 puncte, aducând ediția de anul viitor a Eurovisionului în țara lor.

Pe locul 2 s-a clasat Italia (189 puncte: Raphaeel Gualazzi-„Madness of Love”), urmată de Suedia (185 puncte: Eric Saade-„Popular”) pe locul 3.

România s-a clasat pe locul 17. Reprezentanții noștri, Hotel FM au primit pentru melodia „Change” în total 77 de puncte acordate de 14 din cele 42 țări care ne puteau vota. Cei care ne-au apreciat prestația din această seară au fost: Italia și Republica Moldova ne-au dat fiecare câte 12 puncte, Belgia 10 puncte, de la Spania am primit 8 puncte, de la Bulgaria, Azerbaijan și Israel câte 6 puncte, 5 de la Turcia, 4 puncte de la Olanda și Danemarca și câte un punct de la Austria, Ungaria, Irlanda și Estonia.

Cum vi s-a părut prestația României în această seară? A fost Azerbaijanul printre preferatele voastre? Aștept părerile voastre aici, pe Diana’s Music & Culture Blog! 🙂

Vă las cu piesa câștigătoare: Ell & Nikki-„Running Scared”!

Iată și piesa cu care România a fost reprezentată la Eurovision 2011: Hotel FM – „Change”.

Sursa foto: eurovision.tv

Reclame