Story of Shakira-„Objection (Tango)” #1

Diana’s Music & Culture Blog se declară fan Shakira!

Tocmai de aceea am hotărât să valorific timpul rămas până la concertul artistei ce va avea loc pe 7 mai în Piața Constituției din București. Așadar, de astăzi dau startul articolelor din seria „Story of Shakira”. Așa cum am menționat și ieri în articolul ce conține toate detaliile despre concertul din România, veți găsi zilnic pe acest blog povestea câte unui videoclip al Shakirei, pentru a afla mai multe detalii despre filmări, dar mai ales, pentru a o cunoaște mai bine și pentru a vedea câtă muncă se află în spatele renumelui și succesului de care se bucură un artist adevărat.

Pentru astăzi am ales „Objection (Tango)”!

Filmările pentru acest clip au început pe 20 mai 2002, au durat două zile și s-au desfășurat în două locații din Los Angeles. Prima, Hotelul Figueroa, a găzduit scena tangoului de la începutul videoclipului, pe cea în care Shakira demarează pe străzi în căutarea iubitului infidel şi scena portbagajului.

În cea de-a doua zi s-au filmat scena luptei între Shakira, iubitul acesteia din clip și presupusa amantă a acestuia și cei doi super-eroi, precum şi scena în care Shakira cântă cu trupa sa într-un depozit. Locaţia care a găzduit aceste scene a fost Herald Examiner, un loc unde acum ceva vreme îşi desfăşura activitatea un cotidian din LA.

„Objection (Tango)” a fost prima melodie scrisă de Shakira în limba engleză, melodie inclusă pe albumul „Laundry Service”. În piesă este vorba despre alter-ego-ul ei (femeia geloasă) care iese la suprafață atunci când este provocată. Într-un interviu acordat MTV în cadrul making-of-ului videoclipului, artsita afirma că îi place să glumească pe seama ei și că probabil tocmai de aceea activitatea de a scrie versurile propriilor cântece funcționează ca o terapie pentru ea.

Pentru acest videoclip artista a lucrat cu regizorul Dave Meyers. Rolul iubitul Shakirei din videoclip a fost jucat de coregraful Ruddy Sanchez. Ce mi s-a părut foarte interesant a fost faptul că Shakira și-a executat singură cascadoria care presupunea căderea ei peste masa de sticlă (care de fapt a fost din zahăr, așa cum se procedează la majoritatea videoclipurilor). La fel a făcut și în videoclipul piesei „Whenever, wherever”, despre care vom vorbi într-una din zilele următoare.

Enjoy the tango, Objection (Tango)!

Reclame