„Amintirile” cu 3 Sud Est

3 Sud Est, 3 Sud Est, 3 Sud Eeeeest, 3 Sud Eeeest!

De câte ori nu aţi strigat numele formaţiei voastre preferate cât v-au ţinut plămânii la concerte? 😀

3 Sud Est, una dintre cele mai longevive formaţii din peisajul muzical românesc, ne-a încântat copilăria şi adolescenţa multora dintre noi. Laurenţiu Duţă, Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu au pus bazele trupei în anul 1997.

Înainte de a înfiinţa proiectul muzical 3 Sud Est, care a existat mai bine de 10 ani, cei trei băieţi aveau fiecare în spate ani de muncă în acest domeniu. Laurenţiu a devenit cunoscut după ce a susţinut un recital la Festivalul de la Mamaia în 1993. Tot în acea perioadă au apărut, pentru prima dată pe scenă, sub numele de „Original Dance”, cei care aveau să-i devină mai târziu colegi de trupă: Mihai şi Viorel. Aceştia l-au însoţit pe Laurenţiu pe scenă la toate concertele, asigurând partea coregrafică a show-ului.

„Original Dance” a devenit „AV37”, schimbare ce a marcat trecerea lui Viorel şi Mihai către o carieră muzicală axată și pe prestație vocală.  Spre sfârșitul anului 1997, Laurențiu renunță la o carieră solo și se alătură băieților. De aici au urmat 10 ani de turnee, hit-uri după hit-uri, sute de mii de fani și peste 1.000.000 de albume vândute, lucru care se mai întâmplă greu în prezent, dar să sperăm că artiștii și noi, ascultătorii muzicii lor, ne vom adapta vremurilor și vom găsi o cale prin care să-i răsplătim pe primii menționați pentru munca și sufletul depuse în procesul de compunere a pieselor.

După destrămarea trupei din 2008, cei trei membri au pornit pe drumuri separate. În prezent, Laurențiu Duță produce muzică pentru mai mulți artiști, dar și pentru el. A lansat până acum piesele „Visător” și „Împreună”. Artistul declara anul trecut ca pregătește un album solo. În ceea ce-l privește pe Mihai, acesta se pregătește intens de revenirea pe piața muzicală cu un nou proiect numit Beat Music. Proiectul poartă numele studioului lui Mihai din Constanța.  Acesta a lansat deja o piesa numită „Love it’s life” și a început seria concertelor din 2011. Viorel a avut o colaborare cu Seby de la Play & Win, din care s-a născut piesa „Dragoste de-o noapte”.

Dacă vorbeam mai sus de hit-uri marca 3 Sud Est, atunci ar fi cazul să readucem în prim plan „Amintirile”. Aduceți-le și voi pe ale voastre legate de trupă în comentarii mai jos. 😀

Reclame