Gala Premiilor Radio România Actualități 2011 în imagini

V-am promis în articolul cu lista câștigătorilor Galei Premiilor Radio România Actualități 2011 că voi face o recenzie a evenimentului. Mă țin de cuvânt, dar prefer să fac o altfel de recenzie, alcătuită mai mult din poze decât din cuvinte, care să vorbească de la sine.

Așadar, Gala a debutat cu acordarea Premiului Special Radio România Actualități 2011 lui Adrian Cristescu.

După ce și-a primit trofeul, Adi a încântat sala cu melodia „Fără cuvinte”, un duet cu Emilia.

A urmat apoi Premiul Radio România Junior, acordat micuței talentate Maria Crăciun.

Maria ne-a încântat cu melodia „Mamma” a lui Luciano Pavarotti.

Paula Seling & Ovi, favoriții serii, au deschis seria trofeelor ce urmau să le gâștige cu cel de la categoria CEL MAI BUN CÂNTEC POP.

A urmat un moment la care sunt extrem de onorată că am putut lua parte. Paula și Ovi ne-au făcut să retrăim emoțiile Eurovision-ului de anul trecut, prin melodia care a adus României locul 3 la respectivul concrus. „Playing with fire” a răsunat în Sala Radio, acesta fiind unul dintre momentele de excepție ale serii, un moment 100 %  live.

Premiul pentru CEL MAI BUN CÂNTEC POP-ROCK a fost acordat celor de la Bere Gratis de către Paula și Ovi. Solistul trupei, Miță a invitat-o pe Paula să rămână pe scenă și să cânte alături de ei piesa cu care au câștigat premiul, „Stai pe același drum”.

După acest moment de excepție a urmat rândul folkului să își ia laurii. Premiul la categoria CEL MAI BUN CÂNTEC FOLK a fost înmânat lui Victor Socaciu de către colegul său Vasile Șeicaru. Cântecul premiat a fost „Nu te lăsa”.

„Love is for free” ne-a spus Smiley, acompaniat de band-ul său de instrumentiști iscusiți. Acest cântec a fost încă de la lansarea sa prezent mereu în playlist-ul Radio România și a înregistrat un succes nebun, iar declararea sa ca CEL MAI BUN CÂNTEC POP-DANCE pentru anul 2010 a venit ca o confirmare a acestui lucru.

Următorii pe lista premianților au fost Andreea Bănică și Adrian Sînă, producătorul hit-ului „Love in Brasil”, care a fost desemnat CEL MAI BUN CÂNTEC LATINO DANCE.

Andreea ne-a făcut o demonstrație de live, cântând piesa care i-a adus premiul duminică seara.

„Eu încerc, dar nu prea reușesc/ Cred că nu e specific bărbătesc/ Totuși o să-ncerc să îți șoptesc/ Te iu…besc!” În sfârșit, Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, a reușit să spună „Cele două cuvinte” și împreună cu trupa sa au fost desemnați drept câștigători la categoria CEL MAI BUN MESAJ.

Premiul pentru CEL MAI BUN COMPOZITOR i-a revenit lui Ovi Cernăuțeanu.

CEL MAI BUN ALBUM POP-DANCE a fost desemnat „Plec pe Marte” al lui Smiley. Zâmbărețul a făcut un scurt show live de zile mari cu o altfel de piesă, în care „nu se aude o păcănea, n-are beat-ul de manea, n-are nicio ritornelă sau măcar un la-la-la”. Este vorba de „Piesa care nu se aude la radio”, dar care, în mod paradoxal, se aude cam pe toate posturile de radio, deși a fost destinată online-ului și compusă special pentru cei 100.000 de prieteni de pe Facebook ai artistului.

Folk-ul a revenit pe scenă prin maestrul Nicu Alifantis, care a câștigat cu albumul său „Cântece de șemineu” premiul pentru CEL MAI BUN ALBUM FOLK. Folkist-ul a mai primit în cadrul Galei și premiul pentru CEL MAI BUN ARTIST FOLK.

Cătălin Crișan a urcat pe scenă pentru a-i acorda Corinei Chiriac premiul pentru CEL MAI BUN ALBUM DE MUZICĂ UȘOARĂ.

Artista a cântat pentru sala arhiplină melodia care dă titlul albumului câștigător: „O rochie de mireasă”.

În public s-a aflat un grup de fani ai lui Ștefan Bănică Jr., care și-au manifestat vizibil bucuria atunci când artistul a câștigat premiul pentru CEL MAI BUN ALBUM POP – „Superlove”.

„Ca pe vremuri”, albumul trupei Vunk, a fost ales ca CEL MAI BUN ALBUM POP-ROCK. Băieții ne-au îndemnat să ridicăm mâinile sus de fiecare dată când vom auzi „Vreau o țară ca afară” în reprezentația live dată pe scenă.

Loredana Groza a primit pentru al său album „Iubiland”, premiul pentru CEL MAI BUN CONCEPT DISCOGRAFIC. La invitația Gianinei Corondan și a lui Bogdan Pavlică a urcat alături de mama sa, pe scenă, fiica Loredanei, Elena.

Pe aceeași scenă pe care a debutat, Lori a ridicat sala în picioare cu piesele sale. Formația Agurida a acompaniat-o cu ritmuri muzicale care nu te lăsau să stai jos.

Așa cum o știm mereu, Loredana debordează de energie și aduce voia bună oriunde s-ar afla. Cântăreața a coborât de pe scenă și a mers să danseze și să cânte de lângă oamenii din public.

Loredana este un artist complet! Mi-a plăcut show-ul ei foarte mult și nu mă pot abține să nu o laud pentru rochia pe care a purtat-o la Gală. 🙂

După show-ul lui Lori, a sosit momentul acordării celui de-al doilea premiu special. Premiul pentru Excelență a revenit unor doi mari artiști români: Constantin Drăghici și Lucky Marinescu. Solistului i-a fost înmânat premiul acasă, iar în cadrul Galei ne-a fost prezentată o scurtă filmare cu un mesaj de la acesta. Cântăreața și actrița Lucreția Marinescu (Lucky) a fost prezentă și a amintit publicului cât era de frumoasă muzica de altă dată.

Vunk au câștigat și premiul pentru CEL MAI BUN ARTIST POP-ROCK.

În rândul premianților a intrat și Inna. Artista nu a putut fi prezentă, însă pentru că se afla într-un turneu în Franța, unde a primit în urmă cu câteva zile discul de platină. Din parte Radio România Actualități, Inna  a primit premiul pentru CEL MAI BUN ARTIST POP DANCE. Trofeul și diploma au fost înmânate băieților de la Play & Win, „responsabilii” pentru hit-urile acesteia.

Penultimele premii din cadrul Galei au fost cele pentru CEA MAI BUNĂ INTERPRETĂ – Nico și CEL MAI BUN INTERPRET – Ștefan Bănică Jr.

Gala Premiilor Muzicale Radio România Actualități 2011 s-a încheiat cu piesa „Calling you (Hello Hello)” interpretată de Paula Seling & Ovi, desemnați ca fiind ARTIȘTII ANULUI 2010.

Aceasta a fost povestea unei seri de vis, în care am avut ocazia și onoarea să cunosc o parte din marii artiști și oameni de valoare ai României. A fost o seară pe care nu o voi uita! În speranța că v-am făcut să vă simțiți chiar și numai pentru câteva momente ca și cum ați fi fost acolo, vă invit să intrați frecvent pe blogul meu, Diana’s Music & Culture Blog, unde veți avea parte de recenzii, interviuri, știri, poze, videoclipuri și o mulțime de alte surprize legate de muzică și cultură.

Vă mulțumesc! 🙂

Credit foto: Diana Ciobotea

Reclame