Kaoma-Lambada 1989

Când am lansat acest blog , v-am promis că mă voi ocupa nu numai de muzica actuală, cât și de cea pe care ne-am distrat în copilărie, adolescență, ș.a.m.d.

Astăzi, pe Diana’s Music & Culture Blog, m-am hotărât să lansez o nouă categorie: „Oldies, but goldies!” Din când în când voi publica un articol despre melodiile peste care timpul a trecut, dar lumea nu le-a uitat, hit-uri lansate în urmă cu mulți ani.

Pentru că este sâmbătă, zi de weekend, în care lumea se relaxează, unii dorm, alții petrec sau lucreaza (se mai întâmplă 😦 ), m-am gândit că ar fi numai bună Lambada. Eh, ia spuneți! De câte ori nu ați dansat pe melodia asta? La câte party-uri v-ați distrat pe ea și ați pus-o pe repeat? 😉

„Lambada”, cunoscută și drept „Chorando Se Foi (Lambada)” este o melodie înregistrată în anul 1989 de grupul pop francez Kaoma, împreună cu vocalistei braziliene Loalwa Braz. A fost lansată ca prim single de pe albumul de debut „Worldbeat” al trupei Kaoma. Videoclipul exotic a fost filmat pe plaja Cocos din orașul Trancoso, în statul Bahia din Brazilia.

Single-ul a devenit un hit la nivel mondial, fiind vândut în peste 5 milioane de copii în 1989. A ocupat prima poziție  în 11 topuri diferite și s-a clasat pe locul IV în UK Singles Chart și în Irish Singles Chart, iar în U.S. Billboard Hot 100 s-a clasat pe poziția 46.

Destul cu vorba, vă las cu „Lambada”!

P.S.: Vă iese dansul? :))

hit, oldies, muzica, dans, lambada

Reclame